Skip links

Toilet tijdens de verbouwingen

Als je aan het verbouwen bent is het bijna altijd noodzakelijk om een toilet dichtbij te hebben. Zeker als je af en toe hulp laat komen is het hebben van een toilet tijdens je renovatie bijna onontbeerlijk.

Een bestaand toilet kan nog dienen

Als je een bestaande toilet hebt kan je die dus best laten staan. Je kan er ook voor kiezen om al meteen je nieuwe toilet aan te sluiten. Heb je een tijdelijke woonst, zoals een chalet of stacaravan, dan kan je daar ook best meteen de sanitaire voorzieningen in orde brengen. Zo heb je altijd een toilet tijdens de verbouwingen ter beschikking.

Een tijdelijke toilet voorzien

Heb je geen afvoer en sanitaire voorzieningen en moet je een tijdelijk toilet voorzien, dan heb je een aantal opties:

  • Een WC-cabine huren, zoals een Dixi en andere merken, zoals Cathy cabines. Deze kosten je ongeveer 25 euro per week om te huren. Zo’n cabines moeten wel leeggemaakt worden. Een deel van de prijs is ook de kost voor het leegmaken van deze toiletten. Als er voldoende chemische reiniging aanwezig is dan kan dit een zeer propere oplossing zijn. Probeer zo’n cabine altijd ergens in de schaduw te plaatsen, want in de zon kan het erg warm worden en dat komt niet ten goede van de geur en de beestjes in de toilet cabine.
  • Een camping toilet voorzien van chemisch product kan je ook zeer proper houden. Het is dus een ideaal alternatief toilet tijdens de verbouwingen. Je kan bij deze toiletten niet al te veel wc-papier gebruiken, want dit vergaat niet altijd zeer goed met de chemische reiniging. Een nadeel is ook dat je de toilet zelf moet leegmaken. Omdat het om chemische stoffen gaat kan je ze ook niet altijd zo maar wegkieperen, tenzij je ecologische producten gebruikt. Als verschillende mensen moeten gebruik maken van het toilet kan het zijn dat een camping toilet heel snel vol raakt.
  • Een put in de grond is ook een oplossing, maar zeker geen evidente. Bouw de put in de grond en zorg voor een goede verluchting. Je kan er een Franse toilet van maken en hurken of je kan een kleine constructie maken met een gat, zodat je kan gaan zitten.
  • Er zijn ook toiletten met zakken. Je zit dan op een gewoon toilet, maar aan de binnenkant van het toilet zit een zak bevestigd (in plaats van water). Als je klaar bent en je duwt op de hendel, dan sluit de zak zich en wordt die vervangen door een nieuwe zak.

Voor de kleine boodschap kan je ook ergens een geïmproviseerd urinoir maken met een afvoerbuis die je diep tot in de grond ingraaft. Op die manier moet je niet altijd op de chemische toilet gaan en spaar je de chemische component in het toilet.

Plaats een reactie

  1. Als je een oude toilet hebt kan je deze zo lang mogelijk behouden tijdens de verbouwingen. Kan soms op een rare plaats staan als je de indeling van de kamers aanpast (dan komt het toilet plots in de living misschien), maar als je de oude toilet kan laten staan tot de nieuwe is aangesloten, dan kan je tijdens het verbouwen altijd gaan. De nieuwe toilet moet dan nog niet op de waterleiding aangesloten zijn, je kan altijd doorspoelen met een emmer.